Wednesday, June 2, 2010

lamenye xmenulis~beku tgn dibuatnyer~

assalamualaikum~~
mcm dah lame jer xmencoret kisah suke duka dlm blog nih~nsb baek blom setahun~
setakat nih dah 3 tmpat kje aku bekerja~
kilang plastik, metrowealth, n last but not least co kosmetik~
skunk ni jer aku rse selesa kerja sbb kwn2 besh~
bos ok~keje mmg byk tp the most important is i'm not stress anymore~
berat badan makin bertambah2~
hopefully jgn gemuk sgt2~
smlm besday ibu tershayang~dah bg present kt die~seb baek die ske~
tp smlm aku rse lonely gler~aku terperap je dlm blk~
pusing aknan~psuing kiri~dinding~golek2 atas katil sendiri~nk terlelap xdpt lelap mate nih~
byk sgt yg terperuk dlm kepala aku nih~mgkn itu bkn mslh~cume aku xtaw cmne nk deal with it~
especially mslh personal~eh kate bkn mslh~hahaha~mcm2~
duit?? penting ker?? boleh bwk mati ker??
tu yg aku pk sepanjang mlm~~
ade org pk xde duit xboleh idup dlm dunia nih~ye la dok umah pon pakai duit taw~
byr bil elektrik~bil air~even kte tgh tulis blog pon kte dah kne bil internet~
hmmm~tp kenapa ade org pk duit tu susah sgt nk digunakan~mksdnye~lebih kepada nk saving~ kte nk saving mmg la bagus~tp kalo dah smpai kategori kedekut kan dah masalah namenye~haishhh~~ape la sesetgh orh boleh buat cm tu pade org yg die hormat@sayang@suke skalipon~ aku xpenah nk pk cm tuh~tp mgkn org leh kate aku ni boros~
pada pandangan aku yg penting kte wat org yg kte sgt2 syg happy n gembira~ belanja diorg supaya diorg mendoakan rezeki kte~ hargai mereka dgn beri buah tgn a.k.a. present ker~ ntah la~ aku terpk cmni sbb aku rse happy ble dpt sambut mother's day n blikan hadiah n kek kpd mak aku hasil pendapatan aku sndri pd tahun ni~n smlm aku blikan hadiah lgik buat ibuku tersayang sbb sblm nih~aku etringin sgt nk hadiahkn parents aku dgn hasil titik peluh aku sndri~bukankah bahagia kalo kte buat parents kte bahagia??
sesetgh org menganggap blikan hadiah itu mmbazir~watpe blikan hadiah?? ala mak je pon~
tp aku xber pk cm tuh~aku pon xphm~nk saving sgt duit tuh leh bwk smpai mati ker??
hmmm~ape yg kte bwk mati adalah amalan kte~bersedekahkah kte~berzakatkah kte~
ntah la~

No comments: