Thursday, June 24, 2010

hari ini,esok dan seterusnya~~

Besar kesilapanku besar lagi kesilapanmu
hampa yg ko rasekan hampa lagi perasaanku
ko cuba menyatakan aku yg membuat kesilapan
yg tak mungkin ko maafkan lagi ku tak mungkin ko perlu di sisi
besar kesalahanku besar lagi keegoanmu
berkali ku beri alasan berkali-kali ko menolaknya ko ingin ku menyatakan
diri ini bagai lilin dan terbakar oleh perbuatanmu
suasana sepi ini menambahkan bening kt dlm hatiku
Mengadil silapmu biar di jiwamu aku dah tiada
di waktu begini diusik kenangan silam yang bertandang
lalu ku biarkan Dia menabahkan hati ini
kekasihku cukup engko buat ku begini
luka ini usah engko berdarahkan kembali
aku masih cinta padamu, aku masih setia padamu
kembalilah engko kepadaku seperti dahulu
di dalam rindu ku menangis di dalam kalbu ku terasa
teringatmu di kala derita yang memisahkan kita
di dalam sedu ku berseru yang terukir di dlm hatiku
kekasih bukalah pintu untuk sekali ini
aku cinta kpdmu

Monday, June 7, 2010

(╯_╰)

sedey ble ade org yg kte syg tp slalu wat kte sedey~
wat la kte happy slalu~ni x almost of the time wat kte sedey~
ni yg wat terpk 2,3 kali utk langkah seterusnya~
kwn aku bertunang sabtu ni~terasa nk mengikut jejak langkah die~
tp ble memikirkan perkara sedey yg die dah buat~
trus rse terbantut utk menuju kearah itu~
hari-hari aku tunggu ble hari bahagia akan menjelma~
hari-hari aku termenung adakah aku akan bahagia seperti kwn2ku yg lain yg telah melangkah ke peringkat seterusnye~
buat kerja pon rse xbermaya memikirkn perkara ni~
slalunye die akan mengambil langkah serta-merta utk membaikpulih keadaan~
tp aku tgk die mcm xikhlas utk membaikpulih keadaan~
hari-hari rase nk kurungkn diri dlm bilik~
hari-hari rase hidup ni xbermaya~
hari-hari pergi kerja dgn muke xbermaya kawan2 bertanya~
xmaw aku bercerita kisah yg mmbuat aku berduka~
biarlah org xnmpk aku sedey~
tp aku bukannya seorg yg berpura-pura~
aku xpandai berlakon~
sbb aku bkn pelakon~
biarlah mende ni cmni je~

Wednesday, June 2, 2010

lamenye xmenulis~beku tgn dibuatnyer~

assalamualaikum~~
mcm dah lame jer xmencoret kisah suke duka dlm blog nih~nsb baek blom setahun~
setakat nih dah 3 tmpat kje aku bekerja~
kilang plastik, metrowealth, n last but not least co kosmetik~
skunk ni jer aku rse selesa kerja sbb kwn2 besh~
bos ok~keje mmg byk tp the most important is i'm not stress anymore~
berat badan makin bertambah2~
hopefully jgn gemuk sgt2~
smlm besday ibu tershayang~dah bg present kt die~seb baek die ske~
tp smlm aku rse lonely gler~aku terperap je dlm blk~
pusing aknan~psuing kiri~dinding~golek2 atas katil sendiri~nk terlelap xdpt lelap mate nih~
byk sgt yg terperuk dlm kepala aku nih~mgkn itu bkn mslh~cume aku xtaw cmne nk deal with it~
especially mslh personal~eh kate bkn mslh~hahaha~mcm2~
duit?? penting ker?? boleh bwk mati ker??
tu yg aku pk sepanjang mlm~~
ade org pk xde duit xboleh idup dlm dunia nih~ye la dok umah pon pakai duit taw~
byr bil elektrik~bil air~even kte tgh tulis blog pon kte dah kne bil internet~
hmmm~tp kenapa ade org pk duit tu susah sgt nk digunakan~mksdnye~lebih kepada nk saving~ kte nk saving mmg la bagus~tp kalo dah smpai kategori kedekut kan dah masalah namenye~haishhh~~ape la sesetgh orh boleh buat cm tu pade org yg die hormat@sayang@suke skalipon~ aku xpenah nk pk cm tuh~tp mgkn org leh kate aku ni boros~
pada pandangan aku yg penting kte wat org yg kte sgt2 syg happy n gembira~ belanja diorg supaya diorg mendoakan rezeki kte~ hargai mereka dgn beri buah tgn a.k.a. present ker~ ntah la~ aku terpk cmni sbb aku rse happy ble dpt sambut mother's day n blikan hadiah n kek kpd mak aku hasil pendapatan aku sndri pd tahun ni~n smlm aku blikan hadiah lgik buat ibuku tersayang sbb sblm nih~aku etringin sgt nk hadiahkn parents aku dgn hasil titik peluh aku sndri~bukankah bahagia kalo kte buat parents kte bahagia??
sesetgh org menganggap blikan hadiah itu mmbazir~watpe blikan hadiah?? ala mak je pon~
tp aku xber pk cm tuh~aku pon xphm~nk saving sgt duit tuh leh bwk smpai mati ker??
hmmm~ape yg kte bwk mati adalah amalan kte~bersedekahkah kte~berzakatkah kte~
ntah la~